perjantai 9. marraskuuta 2012

Taiteen tähden

Jo toinen päivä kaupungilla, gallerioissa, näyttelyissä. Lounaalla ja kahvilla. Koko ajan päässä ajatus taiteen tekemisestä. Mitä minä teen, miksi ja kenelle? Viisaampaa olisi varmaan olla työhuoneella ja tehdä. Kyllä kai se aikanaan selviää, että miksi minä sitä teen?

"Elämäni suuri hupi on ollut rynnätä aamulla heti herättyäni kirjoituskoneen luo, koska jokin uusi idea on tullut mieleeni", Bradbury kertoi 80-vuotiaana.

Voisinpa minäkin joskus todeta samoin. Etsin ja ikävöin. Epäilen ja epäröin. Bradburyn Fahrenheit 451 oli yksi varhaisimpia löytöjäni matkalla scifin pariin. Polkuja ja teitä , joita olen seurannut on ollut paljon ja niitä näyttää riittävän.

Saunablogini polveilee ja rönsyilee. Tarinat kietoutuvat toistensa sekaan ja ympäri. Taiteesta kirjoittaessani muistan hetket Rääkkylässä, saunomiset Lampisen kanssa. Nyt tuli kokeiltua ja vertailtua. Kyllä perinteinen pihasauna on parempi vaikkei se uudempi, sähkösaunakaan mikään huono ole.

Kiitos Jukalle taas kerran!Nyt olen hetkellisesti päässyt lähelle Bradburyn fow-tilaa. Ryntäsin heti aamulla kirjoittamaan blogia ja sehän voi olla oikea tie. Ehkä minä en olekaan aamuisin niin hidas kuin olen kuvitellut!

Rääkkylään matkustin junalla. Joensuun kautta. Mennen tullen kävin tutustumassa yhteen puhutuimmista kulttuurikohteista, Wanhaan Jokelaan. Siitä ja sen suojelusta on kirjoitettu runsaasti ainakin facebookissa.  Facebookin mahdollisuuksista kertoo kyllä sekin, että ravintolan eteisessä minulta kysyttiin ensimmäiseksi, että olenko minä se , joka fb:ssa kertoi tulevansa Joensuuhun puolen päivän aikaan?

Että terveisiä Jokelaan ja pitäkää talo pystyssä.


Tämän aamun kirjoittamisen hetki alkaa olla lopussa. Viime päivien galleriakierrokset vaativat vielä kypsyttelyä. Jo pelkästään Helsingissä on tarjolla niiin paljon kulttuuria, taidetta ja vaikka mitä, että sitä on vaikea hahmottaa. Takaisin työhuoneelle. Pitää tarkastella mitä on tullut tehtyä ja yrittää keskittyä oleelliseen. Mitä se sitten lieneekin?

Nyt minulla on töitä esillä Toisella linjalla Antikvariaatti Hämähäkissä ja Helsinginkatu 14 A, Suomen Potilasliiton ikkunassa. Sinne tulee viikon päästä uusi ripustus, tauluja laivojen tilalle.  Joulukuussa laitan otuksia Rikhardinkadun kirjastoon. Tonttuilkoon siellä. Tammikuussa vien tauluja Lapinlahdelle ja jos vain löydän uusia paikkoja, aion kierrättää niitä.Kesällä saan taulujani esille Rikhardinkadun kirjastoon kolmanteen kerrokseen. Siellä on myös Suomen ainoa taiteilijakirjojen kokoelma. Kannattaa käydä tutustumassa.

Toivotan kaikille mukavaa syksyä otsikolla: Paistaa se aurinko risukasaankin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti