tiistai 23. helmikuuta 2016

Sininen Salonki

KotiGalleria on vakiintumassa. Kerran vuodessa näyttely. Avajaiset Ystävänpäivänä ja päättäjäiset Kansainvälisenä Naistenpäivänä. Ehkä kotikonsertti siinä välillä.

Nyt jo neljättä kertaa ja lisäksi yksi yhteisnäyttely viime keväänä. Kiersin vaimoni kanssa eräänä talvisena iltana Tokoin lahtea ja ideoimme miten voimme kehittää kotigalleriaa. Päädyimme jakamaan toiminnan niin, että KotiGaleria järjestää taidenäyttelyt ja sitten Sininen Salonki järjestää tapahtumat. Niihin kuuluvat kotikonsertit, runo- ja kirjallisuusillat, keskustelutilaisuudet ja vaikka kotiteatterin.

Vaimoni keksi nimen Sininen Salonki ja minusta se tuntui heti itsestään selvältä. Joskun Tukholmassa törmäsin hyvinkin monessa yhteydessä siniseen. Oli sinistä maanantaita ja taloa ja vaikka mitä. Sininen Salonki kutsuu keskustelemaan, kokemaan, viihtymään yhdessä ja kehittämään jotain uutta. Ja meillä on oikeasti sininen salonki.


Tiistaina 1.3. klo 18-20 kutsumme kalliolaisia, hakaniemeläisiä ja siltasaarelaisia tutustumaan KotiGallerian taidenäyttelyyn ja keskustelemaan kiinnostavista aluetta koskettavista aiheista. Tärkeä kohde on Ympyrätalo ja sen ympäristön kehittäminen ja parantaminen. Keskeisestä asemastaan Ympyrätalon kehitys on pysähtynyt. Ainutlaatuiset kioskit sen kulmalla ovat jääneet rappiolle. Eikä varmaan kaikkia tyydytä alueen siisteys, esteettisyydestä puhumattakaan.

Opiskelijat tekivät ansiokkaan työn selvittäessään kyselytutkimuksella käyttäjien toiveita ja kehittämisideoita. Tulevaisuudessa Hakaniementoria tullaan kehittämään ja tässä Ympyrätalo on jatkossakin merkittävä tekijä.
    sinisiä hetkiä
    sinisiä ajatuksia
    sinä ja minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti