keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Avajaisten jälkeen

Taidenäyttely, tauluja sekä veistoksia on avattu. Galleria Dix, Uudenmaankatu 19 ja työt ovat esillä lokakuun puoleen väliin saakka.

Avajaisten jälkeen jokainen päivä on kertausta. Koko puoli vuotta jatkuneen prosessin arviointia.  Ei niinkään tärkeä asia ole kirjoitetaanko näyttelystä yhtään kritiikkiä. Sanalliset ja vieraskirjaan palautteet painavat vaakakupissa enemmän. Toisaalta tulee usein mietittyä, mitä tuli tehtyä? Vertailu muihin taiteilijoihin käy välillä kuumana. Onko minun panoksellani mitään merkitystä, ostaako töitä kukaan?

Työhuoneen siivouksen pitäisi olla jo käynnissä. Romut pois tieltä ja säilytettävät taulut oikeille hyllyille. Mutta sepä onkin helpommin sanottu kuin tekaistu. On helpompi tehdä hakemusta seuraavan vuoden näyttelypaikasta kuin ottaa luuta käteen. Teatteri Kallion jazzilta vetää puoleensa. Museokortti houkuttelee tutustumaan HAMin tarjontaan Tennispalatsiin.

Nyt on pakko laatia tiukka lukujärjestys! Huomenna aamulla uimaan. Vähintään kilometri. Perjantaina kolme tuntia meditaatiota savea pyöritellen ja sitten Tampereelle, Kokkolaan. Kokkolassa saa kantaesityksensä Harri Vuoren sävellys "Lentoon". Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla Snellmansalissa lauantaina illalla. Tuleehan se Helsinkiinkin, mutta Kokkola on Kokkola ja Keski-Pohjanmaan soittajien oikea ympäristö.


 Kahden norsun näyttelyssä on myöskin lintuja. Viisi puuta.
Suuria tauluja ja pieniä tauluja. Ajattelin lisätä vielä muutaman runon, mutta se jää seuraavaan kertaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti