maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kesäksi kuntoon

Tein uuden vuoden lupauksen (joku vuosi sitten), että alan kirjoittamaan blogia, saunablogia. Kirjoitan siinä saunomisesta, saunoista, lapsuuden muistoista uusiin kokemuksiin. Ja siinä sivussa pohdin elämää ja saatan kirjoittaa kaikesta (mielenkiintoisesta) mihin olen törmännyt. Vaikkapa erityinen kirja, elokuva tai vaikkapa joku päähänpisto, keksintö, tärkeä oivallus. 


sitaatti:

Kirjoitin eilen ensimmäisen tekstin saunablogiini. Sen nimi on Juhanin saunat ja se sisältää ajatuksia ja muistoja saunoista, joissa olen käynyt ja jotka liittyvät elämäni eri vaiheisiin. Samalla pohdin elämää kaiken kaikkiaan ja saatan kirjoittaa kaikesta muustakin mielenkiintoisesta, oli kyse sitten kirjoista, elokuvista tai tapaamistani ihmisistä. Mutta mikään ei ole niin tärkeää kuin sauna! Paitsi ehkä saunan lämmitys.


Tästä se alkoi. Välillä on ollut taukoja, mutta aion jatkaa. 


Saunat ovat jääneet vähemmälle. Jotenkin on hiipunut koko innostus. Katsotaan palaako se kesän tullen vai kuinka käy. Nyt kolme kuukautta selvänä, ilman viinaa. Tarkoittaa entistä terveempiä elämäntapoja ja vielä pitäisi parantaa. Kumpuvatsa on ihan entisellään, liikkuminen jäänyt aika vähiin. Tarvitaan muutos, työn kautta,... Suomi kuntoon! On monta asiaa, jota haluan tehdä ja olla mukana. Menisinkö kuntosalille, ostaisinko vitamiineja, vai olisiko aika aloittaa vaikka espanjan tunnit uudelleen? Tai kreikkaa?

Noh, jalka on kipeä, yskäkin on, mutta ainahan sitä syitä löytyy. Enpä silti masennu. Siitä olen melkein päässyt jo eroon. Kai se masennuskin lihottaa ja heikentää  kuntoa. Ja näköä. Kulttuurikuuri sitä vastoin on alkanut piristämään elämääni. On käyty teatterissa. On käyty taidenäyttelyissä. On ollut kotigalleriaa ja kotikonserttia. 

Toukokuussa Kallio kukkii ja työryhmä suunnittelee Ympyrätalon ja sen ympäristön kohentamista taiteen avulla. Kallio on Helsingin ydinaluetta, Ympyrätalo on sen keskipiste! Kioskit ympyrätalon kulmalla pitäisi pelastaa, saada niihin uutta elämää ja toimintaa. Hyötyjinä kaikki , jotka päivittäin kulkevat tämän solmukohdan kautta.

Vaalit oli ja meni. En tiedä tuliko mitään muutosta. Pahoin pelkään, että entistä hullumpi politiikka saa valtaa. Toisaalta, valituissa ja valitsemattomissa ehdokkaissa on monta viisasta ja osaavaa ihmistä. Nyt pitää vain löytää oikea tapa toimia. Yhteistyössä on voimaa muuallakin kuin eduskunnassa. Ainakin Kalliossa!

Palaan Ympyrätalon kulmalle. Kallio kukkii toukokuussa, meillä on kotona näyttely ja kotikonsertti. Vaihdan uudet taulut Helsinginkadulle, Suomen Potilasliiton ikkunaan. Alan heti tekemään julistetta Kotigallerian näyttelystä. Nina Baskin akryylimaalaukset, Iiris Hanellin valokuvat ja minun "muotokuvat" keittiön puolella,  Köök Gallerissa.

Avajaiset meillä, Siltasaarenkatu 11 C 47 pidetään 8.4. klo 17-19 ja siitä on hyvä jatkaa vaikka Teatteri Kallioon, hiukan mäkeä ylöspäin, Kallio kukkii avajaisiin. Suurempi Kallion tapahtuma on sitten lauantaina Karhupuistossa. Kotikonserttissa näyttelyn lopuksi esiintyy trio Uinuva sunnuntaina 17.4. klo 17.30 alkaen. Heta tulkitsee Saima Harmajan runoja, kitaran ja sellon säestyksellä. Lyyristä popmusiikkia. Uutaa, mielenkiintoista taidemusiikkia.

Palaan pian aiheeseen, koska nyt minulla on paljon kerrottavaa. Näyttely ja  konsertti kotona on jotain, josta odotan paljon. Tämä kevät tuo uusia kukkia Kallioon.uusia tuulia
vanhoja polkupyöriä
runo on viesti

blogi on runo
pyörätie ja elämä
jatkuu huomenna
No niin!
Nyt minun pitää lähteä kirjastoon.
Palautan vanhat ja haen uuden,
Juha Hurmeen ... mikäs se olikaan?
Kalareissu?
Ei, vaan "nyljetyt ajatukset"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti