lauantai 14. heinäkuuta 2012

Galleria Dixissä elokuussa

Tällä kertaa aion lyhyesti esitellä näyttelyn, joka tulee Galleria Dixiin elokuussa. Työnimenä on ollut Salattu Puutarha ja teos muodostuu puisista olennoista, "otuksista". Ne ovat jo parikymmentä vuotta olleet anonyymejä, mutta ovat viimevuosina alkaneet saada jopa nimiä. Lapinlahdelle Luovaan Puuhun on sijoitettuna Leppäsen perhe ja muutamia muitakin. 


Nytkin esittelen tätä puuräistä kansaa lähinnä kuvien kautta. Saavat nukkua vielä ainakin muutamat ruokaperäiset ennen kuin julkisuus saa heidät käsiinsä. Varhaisemmat puukansaset ovat työskennelleet eräänlaisina sääennustajina kodeissa, toimialanaan parisuhteen korkea- ja matalapaineiden havannointi. Toimitan näyttelyyn mukaan jonkun esimerkin.

Näyttely on siis eräänlainen installaatio, joka muodostuu näistä puisita hahmoista. Niiden markkinointi on nyt vaiheessa ja niille pitäisi löytää sopiva maailmanmarkkinahinta, mutta se on ollut hankalaa. Pitäisikö pitäytyä metrihintaan ja vaikuttaako puunlaatu miten? Osa sitoutuu erottamattomasti ryhmäänsä ja niille ainakin täytyy määrittää joku erikoistaksa.Tässä on muutamia kissaeläimiä. Ne on pihlajaa. Kasvatettu Lapinlahdella 1900- luvulla. Ihan itse.
Alempana ulkolaisia kissasia. Mahonkia kai.


Ja  alimpana joku Leppänen ja Omena.

Näiden otusten kanssa minä sitten vietän Taiteiden Yötä 23.8. 2012 Galleria Dixissä Uudenmaankadulla. Minä tuskin jaksan valvoa kovin pitkään, joten tulkaa käymään vaikka jo iltapäivällä tai alkuillasta. Minä aion nimittäin osallistua seuraavana päivänä kirkkovenesoutuun  ja silloin on oltava ihan teräkunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti