torstai 12. heinäkuuta 2012

Taiteilijaelämää

Tämän kesän saunomiset ovat jääneet aika vähiin. En ole vieläkään päässyt saunapolulla rastille, jonka nimi on "Saunaseura". Lapinlahdenpoikien kesäsauna Lapinlahdella jäi sekin väliin. Asiat ovat siis todella huonolla mallilla. Mutta enon 80-vuotisjuhlaa saatiin sentään viettää upeissa puitteissa Väärnin Pappilassa. Kiitokset siitä Rissasen Jarkalle ja Kettusen Minnalle.

Mutta sitä vastoin tämän kesän taide-elämä alkaa olla käännekohdassa. Olen työstänyt, veistänyt ja hionut, maalannut ja viilannut jo keväästä lähtien uusia teoksia. Vanhojen lisäksi. Niistä muodostuu kaksi uutta kokonaisuutta, näyttelyä. 

Ensinnäkin Galleria Dixiin, Uudenmaankadulle tulee Installaatio nimeltä Salattu Puu Tarha. Se on kaikenkattava kuvaus "otusten" historiasta. Niiden syntymä löytyy, jos on löytyäkseen kaukaa 90-luvulta. Kattavampi kuvaus saatavilla näyttelyn yhteydessä.Toinen näyttely sijoittuu naapuriini, Toiselle Linjalle Kahvila-ravintola Silvobleehen. Se muodostuu uusista ja vanhoista maalauksista. Tekotapa on vuosien mittaan kehittynyt menetelmä, jolla maalaan pigmenttiväreillä vaneripohjalle kuvia. Ne ovat joko abstrakteja tai jossain määrin esittäviä.Ja mehiläisvahaa on vielä lisätty päälle.
Kumpikin näyttely tulee olemaan auki koko elokuun ajan. Galleria Dixissä otan vastaan vieraita ja vietän muiden helsinkiläisten kanssa Taiteiden Yötä. Tarjolla taidetta monessa eri muodossa!

Tämän blogin sisältö on lyhyesti sanottuna "Taiteen syvimmän olemus". Taiteilijaelämä kulminoituu aina välilla kummalliseen tuntemukseen, joka saa kysymään itseltään: Mitä minä oikein touhuan? Kevät meni ja nyt näyttää menevän kesäkin, ellen pidä varaani. Aherran ja aherran ja nyt pitäisi alkaa olla valmista, mutta onko? Ja mikä on valmista? Ja miten minä sitten esittelen nämä tekeleet?  Nyt vasta alan päästä alkuun, mutta kun ne näyttelyt pitää ripustaa ihan kohta.

Eikä "otuksilla" ole vieläkään nimiä! Osa on vielä pitkin kaupunkia. Ja joku jopa Lapinlahdella! Eikä niistä ole edes kuvia. Miten minä saan ne ojennukseen elokuun ensimmäiseen päivään mennessä? (mutta laitanpa tähän jonkun kuvan!)Mutta tämä on vain taiteilijaelämää! Tervetuloa Dixiin 23.8.  - ja muutenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti